Kaarsen

Een bron van warmte en sfeer.

Symboliek van kaarslicht

Dienden kaarsen in vroegere tijden louter als verlichting en als bron voor devotie en ceremonie, tegenwoordig zijn ze ook het symbool voor sfeer, feestelijkheid en romantiek. Voor decoratie worden kaarsen nu eveneens veel gebruikt. Zo blazen we kaarsjes uit op onze verjaardag en huwelijkstaart, steken we een kaarsje aan voor de gezelligheid of voor een romantisch avondje. Soms branden we kaarsjes om een wens te doen of voor hoop op beterschap voor onszelf en onze naasten.

Bijzondere aantrekkingskracht

Waar we kaarsen ook voor gebruiken, sinds mensenheugenis oefent de warme, zachte gloed van kaarslicht een bijzondere aantrekkingskracht op ons uit. Kaarslicht heeft iets magisch, mysterieus en geeft ons een gevoel van welbehagen, hoop en inspiratie. Bij kaarslicht kunnen we heerlijk wegdromen en stilstaan bij de hectiek van alle dag.

Aanbod

Het aanbod in kaarsen is zeer groot en divers. En van deze tijd. Kaarsen zijn verkrijgbaar in vele soorten, maten, kleuren en vormen. Bent u op zoek naar een specifieke kaars en vindt u deze niet in ons assortiment? Wij horen het graag!

Europese topkwaliteit

Kaarsen bestellen bij 't Wassenhuys staat garant voor goede kwaliteit en vele uren lichtplezier. Deze kaarsen kwaliteit wordt bereikt door het gebruik van hoogwaardige grondstoffen van Europese origine en een hoogstaand fabricage proces.

Hierbij worden de kaarsen nog stuk voor stuk met de hand worden gegoten en door en door gekleurd. Dit zorgt voor intense kleuren, een lange brandduur en excellente brandcapaciteit. Hierdoor heb je geen last van walmen en spetteren en kun jij optimaal genieten van uw kaarslicht!

Brandduur

De brandduur van de kaarsen is vastgesteld door de fabrikant middels testen. Omdat de brandduur ook afhangt van omgevingstemperatuur, tocht, lengte van de pit en hoe lang of hoe kort je de kaars laat branden is deze nooit helemaal exact op de minuut te bepalen. Daarom vermelden wij bij de brandduur een ± teken ter indicatie.

Meer weten over de brandduur en het gebruik van onze kaarsen? Zie productinfo en Tips & advies.